Minulla oli eilen sisustustekstiilikutsut kotona
ja sinne sitten leivoskelin erinäisiä leipomuksia.
Luulin,
että muffinit olivat ainoat postaamisen arvoiset,
mutta kuinka väärässä olinkaan.
Kopioin kakun reseptin pitsinauhaa blogista.
Pienillä muutoksilla sitä kokeilin.
Äsken tuota maistelin ja voi vitsit,
miten hyvän makuista oli. .
Harmi, etten ymmärtänyt kuvata koko kakkua.
Mutta pienestä virsi kaunis..
vai miten se meni ;)
Omassa kakussani on maitosuklaa korvattu valkoisella suklaalla.
..tai ainakin tarkoitus oli.
Valkosuklaa kuitenkin loppui pikkuisen kesken,
joten jatkoin sillä maitosuklaalla, hahaha.
Maitosuklaa-karpalokakku
175 g kaurakeksejä
40 g voita
TÄYTE
3 1/4 dl maitoa
4 liivatelehteä
1 vaniljatanko
400 g maitosuklaata rouhittuna
5 dl vispikermaa
KIILLE
250 g karpaloita
3/4 dl vettä
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
Hienonna keksit murusiksi.
175 g kaurakeksejä
40 g voita
TÄYTE
3 1/4 dl maitoa
4 liivatelehteä
1 vaniljatanko
400 g maitosuklaata rouhittuna
5 dl vispikermaa
KIILLE
250 g karpaloita
3/4 dl vettä
½ dl sokeria
2 liivatelehteä
Hienonna keksit murusiksi.
Lisää joukkoon voisula.
Peitä irtopohjavuoan (halkasija 22 cm) pohja leivinpaperilla.
Painele muruseos vuoan pohjalle.
Anna jähmettyä jääkaapissa.
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Pane täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko.
Lisää kuivaksi puserretut liivatelehdet,
sekoita tasaiseksi.
Kaada kuuma maito-liivateliemi suklaarouheen päälle ja sekoita.
Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele se varoen jäähtyneeseen maito-liivateseokseen.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele se varoen jäähtyneeseen maito-liivateseokseen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä täysin ennen kuin lisäät päälle kiilteen.
Liota liivatelehtiä 10 min kylmässä vedessä.
Liota liivatelehtiä 10 min kylmässä vedessä.
Puserra vesitilkassa kiehautetut karpalot siivilän läpi soseeksi.
Pane 1 dl sosetta,
sokeri ja vesi kattilaan,
kiehauta ja lisää liivate.
Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kaada kiille kakun päälle.
Anna hyytyä mielellään yön ylin.
SUOSITTELEN!!!
Kaksi lautasellista "maistaneen" voin yhtyä taatusti herkullista osioon!!!
VastaaPoistaSitä jäi kyllä ihan liikaa mun maisteltavakseni. Olisit ottanut vielä kolmannenkin makupalan ;)
PoistaOtin vaan yhden palan mutta oli kyl sairaan hyvää!!! :D
VastaaPoistaYhden vaan!! Eipä uskoisi teitä siskoksiksi.. buahahah!
PoistaEi vaan kestä näitä herkkupostauksia, kun itse yrittää keventää. Onneksi katsominen ei lihota...toivottavasti!
VastaaPoistaNäyttää niiiin herkulliselta!
Kiitos emännälle kutsuista ja kakku oli muuten ihan törkeen hyvää! Unohdin sulle asiasta mainita muita herkkuja maistellessani, jotka myös olivat herkullisia! :)
VastaaPoistaOi miten herkullisen näköistä!
VastaaPoistaBlogissani olisi sinulle jotain... :)
Oi, herkullisen näköistä. Tästähän voisi kokeilla myös! Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoista