perjantai 25. lokakuuta 2013

Syksyisiä keitoksia

Eilinen masennusolotila poiki hirmuisen himon tehdä jotain syksyistä hyvää. 
Ja koska olen nyt postaus toisensa jälkeen näyttänyt juovan, 
niin vaihdoin tällä kertaa syömiseen. 
Maailman parasta suppilovahverokeittoa!!!






Suppilovahverokeitto


n. 4 dl suppilovahveroita
2 sipulia
n. 7 dl vettä
4 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
vajaa paketti koskenlaskijajuustoa
Suolaa
kasvi/lihaliemikuutio
voita


Paista suppilovahveroita pannulla, 
kunnes niistä häviää kosteus.
Lisää kattilanpohjalle reilusti voita.
Kaada sulaneen voin päälle sienet ja pilkotut sipulit.
Sipuleiden pehmennyttyä, 
lisää vehnäjauho.
Sekoittele hetki ja lisää vesi vähitellen.
Anna kiehua noin 3 minuuttia ajoittain sekoitellen, 
ettei jauho pala pohjaan.
Lisää kerma ja koskenlaskija ja mausteet.
Anna kiehua hiljalleen noin 10-15 minuuttia kannen alla.
Sekoittele välillä, 
maistele ja lisää mausteita halutessasi.

Lopuksi soseuta keitos sauvasekoittimella tasaiseksi.
Korsitele vaikka persiljalla ja nauti vaalean leivän kanssa.


Satsi on tooosi riittoisa ja täyttävä.


Oikein makoisaa perjantaita <3

2 kommenttia:

  1. Mmmm, tästä tulee jo pelkästä kuvista ja ohjeesta ihan vesi kielelle, nams! Ei muuta kuin sienimettälle ja kokkailemaan. :)

    VastaaPoista