tiistai 28. tammikuuta 2014

Banoffee

Tänään juhlitaan vanhempieni kanssa torstaina synttäreitään viettävää esikoistani.
Tänä vuonna päätettiin poiketa totutusta,
eikä järjestetä pojalle mitään suuria kestityksiä.
Hänen tärkeimmät ihmiset tulevat sitten kukin ajallaan istuskelemaan meidän kahvipöytään.
 
Jonkinlaisena trendijuttuna tuntuu olevan tällä hetkellä kondensoitu maito ja siitä tehty Banoffee.
Pitihän sitä sitten minunkin testata vanhemmille tarjottavaksi.
 
 
 
 




Ja onhan se hyvää!!
 
Meidän lähikaupasta löytyi valmiiksi keittämällä tiivistetty versio,
joten toteutuskin oli todella nopeaa.
Jos kondensoitu maito ei ole kuitenkaan valmiiksi tiivistetty,
eli karamellisoitu,
pitää sitä keitellä  3 tuntia kattilassa.
( irrota tölkistä etiketit ja laita tölkki kattilaan.
Anna kiehua 3 tuntia, niin että tölkki on koko ajan veden alla.)
 
Pohja valmistuu kuten juustokakuissa.
Murusta keksit ja lisää voi.
Painele esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun irtokakkuvuokaan.
Lisää tämän jälleen kondensoitu maito,
 jonka päälle viipaloi banaanit.
Laita jääkaappiin jäähtymään.
 
Ennen tarjoilua lisää kerma ja koristeet.
 
Ihanaa tiistai :)

10 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaapa hyvältä. Pitäisi vain keksiä tuon suklaan tilalle jotain muuta, niin mieskin voisi syödä :)

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtavaa herkkuahan tuo on! Olen tehnyt muutaman kerran :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todella ja nyt toisena päivänähän tämä vasta hyvää onkin. Ihan älyttömän makeaa, mutta hyvää!

      Poista
  3. Varmasti maistuisi täälläkin...namm....:)

    VastaaPoista
  4. Tämä on varmasti hyvää, mutta en ole tullut itse kokeilleeksi kun veikkaan että on turhan äkkimakea omaan suuhuni, mutta herkullisen näköinen on kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todella makeaa. olen uskomaton makuri, mutta kyllä riitti yksi pala minullekin!

      Poista