sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ranskalainen marenkikakku

Täällä viikon talviloma alkaa olemaan lopuillaan. 
Oikeastaan yhtään huikeammin en olisi voinut lomaani päättää, 
kun ihanaisten vintagenaisten seuralla. 
Mukaan saimme tänään myös ihanan sisustustoimittaja Tanjan.
Ensi viikolla meidän remmistämme ilmestyy juttu paikallisessa lehdessä.
Hauskaa,
 että vaikka mukana olikin ulkopuolisia,
 oli tunnelma ihan yhtä huikeaa kuin aina ennenkin.

Ehdottomasti halusin tehdä naisille tarjottavaksi Ranskalaisen marenkikakun, 
jonka upea Leila leipoi viikolla ohjelmassaan Livillä
Kissojen ja koirien kanssa etsin ohjetta
 ja onnekseni sen löysinkin. 
Kakku oli todella, 
TODELLA hyvää.





Vatkaa valkuaiset, sokeri ja suola vesihauteen päällä 60 asteiseksi 
( noin 15 minuuttia), 
jonka jälkeen jatka ilman vesihaudetta, 
kunnes marenki on jäähtynyt
( noin 10 minuuttia).

Paahda mantelilastut paistinpannulla ja sulata suklaa.
Sekoita kevyesti marengin joukkoon.

Lusikoi marenki pellille nokare kerrallaan ympyränmuotoiseksi 
ja paista 150 asteessa noin tunti. 
Marenki saa jäädä sisältä ihanan kosteaksi ja sitkeäksi.

Koristele kermavaahdolla ja marjoilla.

Pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. 
Koristelun suosittelen tekemään vasta juuri ennen tarjoilua, 
jotta marenki pysyy rapeana.


Kyllä tällä kelpasi herkutella.
Huomenna taas vähän kevyemmällä linjalla.

Ihanaa sunnuntaita <3

17 kommenttia:

  1. Oijoi, onpa herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja todella oli herkullista. Musta juurikin tuo vähän purkkamainen"sisältö oli ihan huippua!

      Poista
  2. Nami mikä kakku ! Täytyy kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosisttelen. Vaikka tuo vatkaus käy vähän jo työstä, niin maku kyllä kruunaa!

      Poista
  3. Hitsi tämä pitää kyllä ottaa kokeiluun jollakin lomalla :)

    VastaaPoista
  4. Nonni. Täällähän tämä, taisin haistaa meille asti ;) Monellekos rouvalle tästä riitti? Tiistain tarjoomiset vielä työnalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaha. Meitä oli 12 henkeä ja kakku jäikin vielä yli. Jokainen tätä kuitenkin otti palan, mutta mulla oli vielä kolmea muutakin tarjottavaa, joten ehkäpä sitä siksi vielä jäikin. On kyllä aika riittoisa! Tuli kyllä yksi mun lempparikakuistani.

      Poista
  5. Herkulliselta myös näyttääkin! Ehdottomasti kokeilulistalle! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos Hanna-Riikka, eilisestä! Että osas olla kiva ilta. Ja tarjottavat olivat ihan älyttömän hyviä kaikki tyyni.
    Kotisi on yhtä kaunis kuin kuvissa, ihania yksityiskohtia. Olin illalla vielä ihan eufoorisessa olotilassa.

    Terveisin, Memu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan Memu <3. Mulla tuli kyllä uni suht koht äkkiä, kun olitte lähteneet. Mutta vitsit, että taas hymyilyttää edelleen. ootte te kyllä vaan niin rikkaita ja rakkaita <3

      Poista
  7. Kiitos viimeisestä! Oli ihanaa taas nähdä koko jengi ja nauraa oikeen kunnolla. :) Toi marenkikakku oli ihan sairaan hyvää, pitää ehdottomasti tehdä itekin. ❤

    VastaaPoista
  8. Voin kertoo että oli kyllä hyvää, apua! Pakkohan tätä on nyt leipoa viikonlopuksi...Ai mikä herkkulakko? ;)

    VastaaPoista
  9. Meille tulee tänään vieraita ja kakku muhii nyt uunissa, kiitos vinkistä :)
    Aika vatkaus oli mutta eiköhän ole sen arvoista!

    - Katsu

    VastaaPoista