maanantai 9. huhtikuuta 2018

Banaaniletut

Yrjön valtakunnassa kaikki hyvin. Edelleenkään en siis osaa kertoa millaista on olla suurperheen äiti, jossa kaikki sairastaa miltei samaan aikaan vatsatautia. Ihan mieleläni kyllä olen tässä asiassa tietämätön tästä eteenkin päin. Mutta tämäpäs se onkin hyvä aasisilta päivän aiheeseen. Sokeriin!

Minähän olen kasvanut karkilla. Jossakin kiireisessä elämävaiheessa elin karkilla. Edelleen syön karkkia ihan liikaa. Saan päänsäryn, jos en saa karkkia miltei päivittäin. Suomennettuna: Olen todella pahasti koukussa sokeriin. Ei ole mikään maailman helpoin koukku muuten. Luvallista ainetta, joka todella koukuttaa elimistön. Tämän pystyy varmasti melkoisen moni allekirjoittamaan.

Olenkin nyt viime aikoina alkanut tuota koukkua vähän kokeilemaan. Ja vielä tarkennuksena, että minun selkärankani ei ole vielä tähän päivään mennessä ollut riittävän vahva selättämään houkutusta. Nyt minulla on ajatuksena pikkuhiljaa vähentää sokeria ja olla lopulta tilanteessa, että en sekoa jos en saa makeaa. Koitan valita valkoisen sokerin sijaan esimerkiksi intiaanisokeria ja makeutan tarvittaessa hunajalla. 

Yhdeksi herkuksi on muodostunut banaaniletut. Supernopeita valmistaa, ärsyttäviä saada pysymään kasassa ja todella hyvänmakuisia. Ja ymmärtääkseni myös terveellisiä. Sitä ei hyvää sokeriahan näissä ei ole ollenkaan. Meillä myös lapset tykkäävät banaaniletuista ja muita lettuja en ole heille hetkeen tarjonnutkaan. Meillä lettujen kanssa tarjoillaan kreikkalaista jugurttia ja mustikoita. Nam nam naaaam! Piti nyt yksi ilta ottaa oikein kuvat, kun kerrankin sain lettuni pysymään kasassa :D.

Minä teen lettuni tällä ohjeella:

1 kpl iso banaani
2 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita

Soseuta kaikki keskenään ja paista voissa. 

Ennen sokerittomuusprojektiani lisäsin tähän myös hieman vaniljasokeria. Kaurahiutaleiden avulla saan tuon pysymään hieman paremmin kasassa. Tällä ohjeella tulee kaksi isoa lettua, joten perheelle triplaan ohjeen. Ja eihän kukaan kiellä syömästä näitä kermavaahdolla tai jätskillä. Puhumattakaan nutellasta... Oikeasti todella hyvä vaihtoehto perusletuille. Suosittelen testaamaan!

Hanna-Riikka

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan herkullisen näköisiä! Banaaniletut on kyllä kestosuosikki :) Olen tehnyt tosin pelkällä kananmunalla ja banaanilla tähän asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kaurahiutaleet tuo kivan lisän noihin. Suosittelen kokeilemaan 😊

      Poista