sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Hotel KatajanokkaOtimme miehen kanssa pääsiäisenä pienen irtioton arjesta ja lähdimme Helsinkiin. Olin joskus sanonut miehelle, että haluaisin yöpyä Katajanokan vankilassa. Minun mieheni on aika hyvä muistamaan tällaiset toiveet ja niinhän me sitten nukuttiin vankilan kuuluisten kummitusten kanssa.

Katajanokan Hotellihan on tehty entisen Helsingin läänivankilan tiloihin. Vankilan vanhin osa on peräisin 1830-luvulta, joten tässä rakennuksessa todella tuntee historian havinan. Vankilan toiminta on päättynyt 2002 ja hotelli aukaisi ovensa vuonna 2017. Ihan uusi yksityinen hotelli siis kyseessä. Hotellin sisällä kävellessä tuli melkoisen jännä olo. En oikeastaan ole koskaan kokenut moista. Seinät huusivat tarinaansa, vaikka kaikki oli remontoitu. Meidän lisäksi tuolla on aikaansa viettänyt muun muassa Risto Ryti, "Volvo" Markkanen, Hella Wuolijoki ja viimeinen suomessa teloitettu nainen, Martta Koskinen. Myös omasta suvustani löytyy tämän vankilan sellissä aikaansa viettänyt. Melkoisia tarinoita varmasti kerrottavanaan. Seinät olivat paksua tiiltä ja jokaisessa ikkunassa vahvat kalterit. Pihaa reunusti korkea muuri. Vaikea oli siis kuvitella, miten tuolta on päässyt joskus kaverit pakoon. Aikamoinen veijari tuo Markkanen on tainnut olla miehiään. 


Tottakai halusin ottaa selvää vankilan historiasta ja sitähän riittää. Kannattaa ihan gooletella, varsinkin jos hotelliin joskus menette. En myökään jättäisi lukematta kummitustarinoita, koska ehdottomasti juuri ne loi sen viimeisen maagisen silauksen yöpymiselle. Puitteet ovat upeat. Tykkäsin ihan kympillä, että olivat todella remontoineet hotellin tyylikkääksi, mutta samalla muistaen paikan historian. Alakerrokseen oli jätetty kaksi selliä alkuperäiseen kuntoon ja ne oli minusta tämän hotellin helmet.
Hotellihuoneet oli rakennettu selleihin. Välttämättä ensi yötreffien paikka tämä hotelli ei kuitenkaan ole. Vessat ja suihku oli tehty maitolasien taakse ja äänieriste ei ollut maailman paras. Toki näin jo vähän "pidemmässä" parisuhteessa oli hauska katsella kun toinen kävi suihkussa :D. Illalla ennen nukkumaanmenoa vielä lueskelin paikan historiikkia ja koska muutenkin nukun melkoisen levottomasti aina yöni, niin ilman muuta pari kummistustarinaa oli luettava..

Yöllä olikin sitten jännä odottaa, koska joku pyrkii ovesta sisään tai koska suihkusta alkaa valumaan vettä jonkun käydessä siellä meidän nukkuessa...

Huikea huikea hotelli. Tällä annan kyllä todella korkeat pisteet. Suosittelen!!! Ilman muuta minä menen toistekin.

Hanna-Riikka

4 kommenttia:

  1. Tämä on haaveessa - päästä joskus yöpymään tuonne :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä todella käymisen arvoinen paikka. Toivottavasti pääset joku kerta 😊

    VastaaPoista
  3. Onneksi en ehtinyt ihan kaikkea tätä selvittää, kun marraskuussa siellä yövyin yksin 😅 oli kyllä huikea miljöö!

    VastaaPoista