torstai 22. maaliskuuta 2018

Retkeilyä Halssiin

Lähdettiin viikonloppua reippailemaan. Halssi on kaupunginosa täällä meriporissa. Ja aikamoisen upea paikka onkin. On hauskaa, että Pihlava jossa Halssi sijaitsee, on kyllä suoraan sanoen melkoisen näönkohotuksen tarpeessa. Kauan Pihlava oli aika hurjassa maineessa, mutta tässä vieressä asuvana pitää sanoa, että minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Paitsi ulkonäkö. Ja palveluiden vähäisyys. Kovasti koitan suosia "paikallista", että saisimme nämätkin vähät pidettyä täällä. Porin keskustaan on miltei 15 kilometriä, joten yhden maitopurkin vuoksi sellainen matka kyllä saattaisi hieman jurppia. Tykkään myös siitä, että täälläkin joku yrittää. Siksi suosin myös kukkakauppaa ja apteekkia. Apteekissa palvelu on kyllä ihan mainiota. Kerran heillä ei ollut tarvitsemaani lääkettä. Apteekkari sitten toi sen minulle työpäivänsä päätteeksi haettuaan sen ensin sieltä Porin keskustasta. Minusta kyllä ihan ensiluokkaista ja silloin päätin, että mikäli aukioloajat sen sallii, niin minä suosin Pihlavan apteekkia. Itseä kyllä kovasti ihmetyttää, miten vähän Pori satsaa tänne meriporiin. Tästä ei kauniimmaksi Pori muutu. Upea luonto, metsä, hiekkaranta ja meri. Hienoja kallioita ja kivoja kaupunginosia. 

Mutta siis takaisin tähän alkuperäiseen tarinaan. Tosiaan Halssi on sen yberruman Pihlavan kyljessä. Ihan super ihana paikka, joka henkii sellaista vanhaa henkeä heti sinne mentäessä. Talot on niin suloisia ja ihan kovasti unelmoin vielä joskus yhden niistä omistavani. Nämähän on "rivitaloja" joten tämän kokoinen perhe tosiaan tarvisi koko talon. Huhut kertovat, että vuokrasopimuksiin kuuluu venepaikat ja saunavuoro meren rannalla olevaan rantasaunaan. Voisin sitten alkaa myös veneilemään. Ihana paikka!

Halssista lähtee myös luontopolku miltei rantaviivaa pitkin. Matkalla löytyy myös monta geokätköä. Siksipäs mekin tuonne ollaan joskus eksytty. 
Ihan kiva lenkki sunnuntaipäivälle bongaillen kätköjä. Niilokin nauttii vielä viimeisistä lumikeleistä. Kesällä en ole tuota vielä koskaan kävellyt, mutta voisin kuvitella että meren tuoksu ja lokkien kiljuminen kruunaisi kyllä kävelyn. Kovasti nyt oli kyllä viime kerrasta raivattu puita ja aika hurjan näköistä oli siksi paikoin. Mutta siitä huolimatta suosittelen joku kerta suuntamaan lenkkarit tuohon suuntaan. Ihan huikeita kätköjäkin tuolta löytyy. Itse olen matkan varrelle jättänyt kaksi suosikkimerkkiä.Tällaisia jorinoita tänään. Oikein ihanaa torstaita :)

Hanna-Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti