keskiviikko 28. syyskuuta 2011

kirpputori rikkaus rakkaus... vai inho

Porista löytyy muutama kiva kirpputori. Useammin siellä voisi aikaansa kuluttaa, mutta... Porissa on jostain syystä sellainen periaate, että laitetaan tuotteille korkea hinta ja tyhmä on jos maksaa. Ja kun moni maksaa. Muihin kaupunkeihin kun menee, saa huomattavasti edullisemmin tavaroita osteltua. Toki jokainen kokee kirpputori ajatuksen tavallaan, mutta minulle myyjänä se on paikka missä pääsen ylimääräisistä tavaroistani eroon ja joku saa niistä itselleen edullisesti iloa. Minun kokemuksellani rikastumaan kun ei kirpparituotoilla pääse. Pääasiassa kirpputori myynneistäni olen vienyt loput myymättä jääneet tavarat lähetysapulaatikoihin. Ennen vein tavarat Konttiin, mutta pari kertaa kun olen Kontin kirpputorilla käynyt ja todenneena saman hintapolitiikan, olen tehnyt päätöksen etten halua sinne tavaroitani lahjoittaa. Kontista tulevat tuotot menevät hyväntekeväisyyteen ja se on upea asia. Heidän tuotot suunnataan pääasiassa kehitysmaihin, sekin on upea asia. Mutta minusta on väärin että ne suomen vähävaraiset jotka halpoja tuotteita tarvitsevat, eivät niitä esim Kontista löydä.

Voi sitä suunnatonta iloa kun välillä tekee ihan hullun halpoja löytöjä. Välillä tympäisee kun lueskelee muiden blogeja.. Teeman lautanen 5€, täällä niistä pyydetään jopa 30€. Tai ilveslasipurkki... meillä eilisen bongailun mukaan niistä maksetaan ilman kantta jo 20€.. pienestä purkista!!! Töihin etsiskelin cd-levyjä. Ihan hämmennyin kun naarmuuntuneesta levystä pyydettiin 4€. Ja jälleen muistutan, että omaa mieleipidettäni tässä kerron ;)

Mutta kukin tavallaan. Minua nämä asiat vain harmittaa. Toki jätän ostamatta jos hinta ei minun lompakolla tai mielelle sovi, mutta mutta...

Eilen kävin kurkkaamassa työasioissa Poriin viimeisimpänä ilmestyneen kirpputorin. Olin kyllä suunnattoman iloinen heti ensimmäisestä pöydästä minkä löysin. Käsityötä ja mukavaan kirpputori hintaan! Löysin ihan 2 euron hintaan suloisia sisusussydämiä ja lintuja. Voi miten tällainen käsityötaidoton iloitsi löydöistään. Samalla tein saapas löydön juniorille. Loistokuntoiset reiman saappaat 2€. Työajalla kun siellä kiertelin en kovin ehtinyt aikaani kuluttaa, joten huomenna vapaa päivänä suuntaan uudelle kierrokselle.
Kuulostaa ihan maanantai aamun mutinalta vaikka jo keskiviikossa mennään. 
Töissä odottava siivousilta ilmeisesti kiristää pinnaa, heh ;). 
Mukavan aurinkoista syyspäivää mutinoistani huolimatta!

1 kommentti:

 1. Täällä on hinta taso aika kohtuullinen, tokikin on niitä myyjiä joilla on jatkuvasti pöytä ja hinnat pilvissä. Hauskoja on esim. Muumi mukit joista pyydetään 12e-> ja halpa hallista niistä saa 10,9€ kärkkäisellä taitaa olla 9,9€=) Hyvin huomaan kun lähden tampereen suuntaan että hinnat nousee, Kuopion suuntaan mennessä pysyy samantasoisena kun täällä ja molemmissa suunnissa tarjonta on paljon parempaa kun täällä.
  Minulla on viime aikoina ollut meko tiukka lista ja budjetti, mitään ylimääräistä en osta=) No joo... pikkuisen tuppaa lipsumaan välillä.
  Ihastuttavia sydämiä ja tipusia, ei kyllä tuolla hinnalla kannata alkaa ompelukonetta hankkimaan
  Mummu-Ruusunen
  PS. jostain syystä mun postaukset ei päivity kenekään blogi luetteloihin=(

  VastaaPoista