keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Domino-juustokakku

Nam nam.. tykkään kovasti juustokakuista. Tosin en osaa leipoa.. yritän ajoittain kumminkin. Juustokakut onnistun jotenkin loihtimaan syömäkelpoisiksi ja täytekakkukin luonnistuu. Mutta pullista tulee joka kerta sämpylöitä. En vaan tajua!!

Eilen sitten innostuin tekemään tuon domino-juustokakun. Ai miten hyvää ja voin vain kuvitella miten hyvää tuo olisi jos sen olisi tehnyt oikein. Nyt paistui ihan liian kauan. Paistaminen ei siis ole mun juttuni. Taitaa olla uunin vika.... ;). Yleensä teen juustokakut ilman uunia ja ne on kyllä ihan mielettömän hyviä. Mutta pitäkäähän silmät kiinni, jos rumat kakut pelottaa sillä aion juuri näyttää teille tekeleeni.



ja tässä ohje, jos haluatte kokeilla. 

Pohja:
n. 5 dl murskattuja Domino-keksejä (21 kpl)
5 rkl sulatettua voita

Täyte:
3 pkt (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
0,6 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
1 tl vaniljauutetta
15 Domino-keksiä
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. 
  3. Murskaa dominokeksit, mielellään monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto kermaiseksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito nopeasti sekoittaen.
  5. Lisää sokerin joukkoon vehnäjauhot ja lisää ne tuorejuuston sekaan nopeasti vatkaten.
  6. Lisää munat yksi kerrallaan ja laita viimeisen munan mukana vaniljauute ja sitruuna- tai limemehu. 
  7. Leikkaa dominot neljään osaan ja sekoita varovasti täytteen joukkoon.
  8. Kaada taikina varovasti pohjan päälle (ettei mene sekaisin pohjan kanssa) ja laita uuniin paistumaan n. 45 - 60 min ajaksi.
  9. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kylmentyä mieluiten useita tunteja, sillä kakku on parhaimmillaan täysin kylmänä.

1 kommentti: