maanantai 30. tammikuuta 2012

ikäkriisi

Ah, Kovat on ollut hulinat taas muutaman päivän. Eilen sukulaiset ja kummit kestitettävänä ja tänään 12 kaveria. Vuokrasimme Paikalliselta kiipeily seuralta Caven, eli sellaisen jonkinlaisen kiipeily"huoneen". Oli super hyvä idea. Pikkuista purtavaa oli mukana ja komeasti taitaa tulla tänä yönä uni kaikille vierailijoille ;). Itsekin vähän pääsin testailemaan. Ihan pirun raskasta!!

Hassua miten minä ainakin käyn ikäkriisini läpi lasten kasvamisen myötä. En todellakaan voi millään tavalla uskoa että minulla olisi jo 11-vuotis lapsi. Saatika huomenna 34-vuotta täyttävä mies. Mielessäni käyn jo aika monetta 25-vuotis vuottani läpi. Joka vuosi vannon, että tänä vuonna otan oikean ikäni ylpeydellä vastaan. Kyllä kait kohta jo joku alkaa laskemaan, ettei tuo esikoisen ikä oikein täsmää minun ikäni kanssa.. Mutta ryppyjä en omista.. enkä tosin kovin valoisia valoja peilien edessä ;)

Tästä kummasti väsymyksestä johtuen en jaksanut kovinkaan tänä vuonna panostaa tarjoiluihin. Totuttujen kuuden tuhannen sortin sijaan, meillä oli tarjolla vain pikkuisen jotakin. Mutta suositteluni lähtee silti. Löysin jostakin blogista, minkä jo ehdin hukata, idean tomaattirullista. Ihan vaan lehtitaikina levyjä, pestoa, aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa. Yhdestä levystä tulee neljä rullaa. Nam nam. Minun maulleni ihan loistava. Tooosi helppoja tehdä. Suosittelen kokeilemaan.


Suklaakakkua en jättäisi mistään hinnasta pois. Jälleen uusi resepti.. tämä resepti menee helposti maun puolesta top kolmoseen.

 

Suklaa pähkinäkakku
  • 200 g kaurakeksejä
  • 50 g voita tai margariinia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl sokeria
  • 400 g maitorahkaa
  • 3 Liivatelehteä
  • ½ dl kylmää kahvia
  • 4 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 2 tl Rommiaromia
  • Hasselpähkinäruohetta
  • Suklaakastiketta

Ohje:
  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 26-28 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperista sopivat palaset
  2. Murenna kaurakeksit tehosekoittimessa tai pussissa kaulimen avulla. Sekoita murujen sekaan sulatettu voi tai margariini. Levitä seos tasaiseksi vuoan pohjalle. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin.
  3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia ja lisää puristetut liivatelehdet kuumennettuun kahviin.
  4. Sekoita maitorahka ja sokeri. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula välittömästi sähkövatkaimella rahka-sokeriseokseen. Lisää seokseen myös hieman jäähtynyt liivate-kahviliuos sekä rommiaromi. Sekoita tasaiseksi.
  5. Vaahdota kerma ja lisää se varovasti nostellen rahkaseokseen. Kaada ja tasoita seos keksipohjan päälle.
  6. Anna kakun hyytyä vuoassaan jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja poista suojapaperit. Koristele kakku Suklaakastikkeella ja Hasselpähkinärouheella.

P.S Ulkonäöstä tässä ei sitten taas ollut puhettakaan ;)

3 kommenttia:

  1. Nam mitä ohjeita täällä! Nuo rullat kuulostavat loistavilta: ihania makuja ja helppoja valmistaa. Ja suklaakakun kanssa ei voi mennä pieleen. Nyt tuli aivan kauhea nälkä!:)

    VastaaPoista
  2. Oi, nam mitä herkkuja! Nuita rullia täytyy kyllä kokeilla... ja kakkukin kyllä vaikuttaa kaikessa komeudessaan hurjan herkulliselta <3

    P.S. Sinulle on haaste blogissani :)

    VastaaPoista
  3. Oioioi, ihania reseptejä sinulla täällä! Tomaattirullia pitää ehdottomasti kokeilla joskus, eikä suklaakakkukaan näytä ollenkaan huonolta! :)

    Ikäkriiseillään yhdessä! :D En meinaa millään uskoa, että oikeasti minullakin on jo kolme vuosikymmentä plakkarissa, hyvänen aika sentään. Kummipoikakin täytti juuri 10 vuotta, justiinhan se vasta syntyi ja oli ristiäiset!!! Ja kaikesta alkaa olla vähintään 10 vuotta, mieluummin enemmän. No can do, aika näyttää kuluvan. :)

    VastaaPoista