perjantai 14. lokakuuta 2011

Ihuna pikku muru 2 vuotta

Meillä on tänään juhlittu pikkumiehen kaksivuotis synttäreitä. Voi tuota pienen miehen alun iloa.. Koko päivän odotti, että pääsee syömään synttärikakkua ja kun sen hetki koitti.. eihän tuo ehtinyt uusilta leluiltaan herkuttelemaan! Huomenna meillä lähdetään isolla paatilla seilaamaan. Smurffit täältä tullaan :). Kivaa viikonloppua kurkkaajille.








Kakun malli on kopioitu täältä ja todella jouluisen juustokakun ohje on bongattu jälleen ihanasta kinuskikissan resepti aarreaitasta ja se olisi seuraavanlainen.

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
1 tl kanelia
75 g voita tai margariinia 

Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa

Pähkinäsuklaatäyte:

3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä

Kaneli-pähkinätäyte:

3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
3 mm kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä


Koristelu:
Brunbergin tummaa suklaata
kermaa
hasselpähkinöitä
TAI
hasselpähkinärouhetta / kokonaisia pähkinöitä






Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sekoita muruihin kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.


Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on hieman hyytynyt (n. 30 min).


Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Voit heiluttaa vuokaa lopuksi hieman – näin levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan juustokakkua. Oli tosi hyvän makuinen. Jouluisuus tuli ihanasti esille :)

2 kommenttia:

  1. herkullisen näköinen kakku :)
    ja söpö pikku puuhapete :D

    VastaaPoista
  2. Meidän pikku puuha-pete oli kyllä mahdottoman onnellinen tuosta "moottorisahastaan". Näyttäisi olevan paras vempele hetkiin :)

    VastaaPoista